Sånga-Säby Hotell & Konferens

Något som många kanske inte tänker på är att Lantbrukarnas Riksförbund inte bara är en intresseorganisation för bönder och lantbrukare, utan för alla som idkar någon form av näringsverksamhet i landsbygden. Ett område som faller inom Lantbrukarnas Riksförbunds intresseområde är således landsbygdsturism. Det är därför inte förvånande att ett av LRF:s sju dotterbolag ingår i just den branschen: Sånga-Säby Hotell & Konferens.

Riksförbundet Landsbygdens folk och Sveriges Lantbruksförbund, som 1971 gick ihop för att bilda Lantbrukarnas Riksförbund, köpte 1944 Sånga-Säby Gård. Här öppnade man samma år Föreningsskolan. Sedan 1990-talet är dock lokalerna på Sånga-Säby Gård helt dedikerade till att bedriva hotell- och konferensverksamhet, även om ägarna fortfarande är LRF.1024px-Sånga_Säby_konferens

Att kalla Sånga-Säby Gård för landsbygden är kanske att ta i, men det ligger helt klart utanför stadskärnan: 35 kilometer utanför Stockholms centrum, för att vara exakt. Konferensanläggningen är vackert belägen vid Mälarens strand, och de lugna omgivningarna kan få en att tro att man befinner sig längre ut på landet än man faktiskt är. På ägorna ligger till exempel en stor ekpark, där man kan tillbringa rofyllda stunder. Naturen och miljön hittar man inte bara i omgivningarna runt omkring anläggningen, utan även i själva verksamheten: Sånga-Säby är nämligen en Svanenmärkt anläggning, och klassad som ett klimatneutralt företag. Det sistnämnda innebär att företaget kompenserar för all miljöpåverkan som deras verksamhet har, till och med de koldioxidutsläpp som gästernas resor till och från anläggningen orsakar. Omtanke om miljön är ett ledord i deras verksamhet, och det märks också att de månar om LRF:s medlemmar, då de endast serverar mat gjord på råvaror från svenska bönder.

Tack vare hotellets 143 rum har Sånga-Säby möjlighet att skräddarsy konferenser till gästernas önskemål. De kan ta emot mellan 2 och 311 besökare till konferenser, och erbjuder förutom mat till konferensen även en rad olika aktiviteter som lerduveskytte och dans. En eventavdelning kan dessutom arrangera andra aktiviteter om så skulle önskas.

En stor anläggning som Sånga-Säby Gård kräver naturligtvis en hel del underhåll, till exempel genom att man målar väggarna regelbundet för att skydda dem mot väder och vind. En pålitlig målarfirma i Stockholm som kan utföra liknande uppdrag är Vimålar, som du kan kontakta även som privatperson om du letar efter målare i Stockholm.

magazinum